Arsten Baan

Blog voor en over Artsen

Wat is een hernia? Klik hier voor meer informatie

Wat is een hernia?

Wat is een hernia? Dat is een vraag die ik niet verwacht had dat ik die ooit zou stellen. Helaas heb ik sinds een tijdje heel erg last van mijn onderrug. Ik ging er van uit dat ik mijn rug gewoon wat te vaak belast had de afgelopen tijd. Ik had de zolder namelijk helemaal opgeruimd en ik heb toen best veel zware dozen getild. De pijn werd alleen niet minder, maar alleen meer namate ik rust nam. Op dat moment had ik nog steeds geen flauw idee dat ik last had van een hernia. Ik kwam erachter toen een vriend van mij op bezoek was. Hij vertelde aan mij dat hij last had van verschillende klachten en dat hij van de dokter te horen had gekregen dat hij een hernia had. Toen hij zijn klachten op noemde, kreeg ik het opeens heel benauwd. Dat waren precies de dingen waar ik ook last van had.

Hernia

Wat is een hernia?

Op het internet zocht ik naar wat is een hernia? Het was best even schrikken toen ik erover las. Hier had ik mij totaal niet op voorbereid. Mijn vriend had de naam van de kliniek waar hij naar toe ging aan mij doorgeven. Ik besloot om direct contact met hen op te nemen. Aan de telefoon legde ik mijn situatie uit en gelukkig kon ik snel bij de kliniek terecht. Daar had ik een afspraak met een hele vriendelijke arts.

Hernia

Ik raad aan om langs deze kliniek te gaan.

Wat is een hernia? Dat was mijn eerste vraag aan de arts. Zij legde rustig aan mij uit wat precies een hernia is en wat er tegen gedaan kan worden. Ik was blij om te horen dat er verschillende behandelingen bestaan die ervoor kunnen zorgen dat jij minder pijn hebt. De kliniek is nu bezig om een goed behandelplan te maken.

Meer verhalen