Arsten Baan

Blog voor en over Artsen

Natuurstenen urnen; duurzaam, eerlijk, natuurlijk & solide.

Bij UitvaartUniq vindt u een prachtig assortiment met meer dan 1.300 verschillende urnen, met zorg voor u samengesteld. Binnen dit assortiment vindt u diverse stijlen, typen en natuurlijk ook materiaalsoorten waaruit de urnen vervaardigd zijn. In een serie blogartikelen vertellen wij u iedere week wat meer over een specifieke categorie, ditmaal gaat onze aandacht uit naar onze collectie natuursteen urnen; Natuurlijk, duurzaam, altijd uniek & extreem solide, voor een dierbare herinnering aan uw overleden dierbare.

UitvaartuniQ

Natuursteen is een prachtig materiaal voor een urn, waarbij u altijd al een klassiek tintje meegeeft aan de urn. Natuurlijk zijn er diverse vormgevingen en mogelijkheden binnen de categorie natuursteen met een moderne look, maar er zal altijd een tintje ‘klassiek’ zijn. Een urn van natuursteen is extreem duurzaam, natuurlijke, altijd uniek en veelal geschikt voor zowel binnen als buiten plaatsing; Voor een elegante urn met een unieke uitstraling.

Wanneer u een unieke herinnering wenst is natuursteen ook een ideale optie. De kleur, tint en textuur van een natuursteen urn is namelijk nooit hetzelfde. Daarnaast is natuursteen in de meeste gevallen goed geschikt voor het aanbrengen van een persoonlijke inscriptie (gravure). In het geval u een unieke & persoonlijke tastbare herinnering wenst, is natuursteen dus een mogelijkheid die zeker het overwegen waard is.

Wanneer we dieper ingaan op de soorten natuursteen, zijn er een aantal populaire soorten in het geval van urnen; marmer, graniet, leisteen en (half) edelstenen, zoals rozenkwarts, dumorturiet en jaspis. Vooral de mini urnen van half edelsteen (in de vorm van een boeddha, olifantje, hartje en engeltje) zijn erg populair. Daarnaast worden de marmeren mini urnen ook veel verkocht, waarbij er vaak gekozen wordt voor 1 grote marmeren urn en een aantal mini urnen in dezelfde kleur (voor familieleden en vrienden). UitvaartUniq.nl; altijd een passende urn. De verschillende soorten natuursteen hebben alle hun eigen uitstraling en mooie eigenschappen, waarbij vooral graniet, maar ook leisteen en marmer erg solide en ‘zwaar’ ogen. De (half) edelstenen daarentegen zijn wat toegankelijker, met een ‘zachtere uitstraling’. Binnen de noemer ‘natuursteen’ is er een enorme keuze, met een grote diversiteit aan stijlen, vormen, kleuren en afmetingen.