Arsten Baan

Blog voor en over Artsen

De voordelen van een verstelbare behandelbank

Fysiotherapie

Als je als fysiotherapeut je eigen praktijk gaat inrichten, dan heb je ook een behandelbank nodig. Deze bank gebruik je niet alleen voor behandelingen zoals massages en oefeningen maar ook om de patiënt te onderzoeken en een diagnose te stellen. Een dergelijke onderzoekstafel is dus multifunctioneel. Bovendien is elke patiënt verschillend en zijn de klachten diverse. Voor de ene patiënt moet je als therapeut goed bij de benen kunnen en voor een volgende juist bij de nek en rug. Het is voor een fysiotherapeut dus belangrijk dat hij overal goed bij kan. De werkhoogte is daarvoor ook belangrijk. Als de tafel te laag staat, kan je niet ergonomisch werken en zul je zelf klachten ontwikkelen. Staat de tafel te hoog dan is de kans groot dat je niet goed bij je patiënt kunt komen.

Behandelbank

Behandelbank in hoogte verstellen

De hoogte van de behandelbank is dus belangrijk om op een goede ergonomische en efficiënte manier te kunnen werken. Ook voor de patiënt is de hoogte belangrijk. Elke patiënt is immers anders. In leeftijd maar ook in lengte. Een patiënt moet makkelijk op de tafel kunnen gaan liggen en zich hier ook prettig bij voelen. In sommige praktijken werken meerdere fysiotherapeuten die allemaal gebruik maken van dezelfde behandeltafel. Een in hoogte verstelbare behandelbank biedt uitkomst. Elke fysiotherapeut kan op zijn eigen ideale hoogte werken en de patiënt kan op een prettige manier op de tafel gaan liggen zonder hier op te moeten klimmen. Zeker als een onderzoekstafel ook elektrisch te bedienen is, is dat ideaal voor zowel de patiënt als de behandelaar.

Behandeltafel

Het merk voor de fysiotherapeut

Een van de grootste fabrikanten van behandelbanken is Chattanooga. Zij hebben een grote lijn van producten voor fysiotherapeuten en hebben in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd wat betreft kwaliteit,duurzaamheid, design en service. Een behandeltafel van dit merk, misstaat in geen enkele fysiotherapiepraktijk.